HRVATI SU LICEMJERI SINIŠA VUCO, O OTKAZIVANJU “BRUTAL METAL PARTYJA” NA KAŠTELANSKOM GROBLJU ZBOG ŽESTOKOG PROTIVLJENJA LOKALNE JAVNOSTI

HRVATI SU LICEMJERI
Hrvoje PRNJAK
12. veljače, 2004.

Zgražati se nad imenom benda koji se zove "Klanje ljudi" a ne reagirati na masakre u svijetu, pa i ove koji su se dogodili u Hrvatskoj, u najmanju je ruku licemjerno! Nevjerojatno je s kojom mržnjom je don Miro Šestan iz Kaštel Kambelovca krenuo na mene. Prijete mi i smrću. Znači li to da su počeli križarski ratovi?

Sama najava hard core, odnosno heavy-metal koncerta u Splitu, gradu čija je scena – izuzmemo li časne iznimke u liku članova grupe “The Beet Fleet” i Lukyja – posljednjih godina zapravo postala tek prostrani poligon za promociju srednjostrujaškog prenemaganja i narodnjačkih veličina poput Duška Kuliša, Thompsona i Mate Bulića, zaslužuje pažnju sama po sebi. A kada se isti taj koncert dislocira (s groblja u Kaštel Kambelovcu u Ljetno kino Bačvice) zbog bijesa “ogorčenih mještana” koji su glavnom akteru najavljenog rock happeninga odaslali i prijetnje smrću, sve uz logističku podršku lokalnog svećenika, don Mira Šestana, spomenuti događaj zavrjeđuje i interview. Dakle, riječ ima Siniša Vuco, lider hard core benda “Živo blato” i speed-trash benda “Klanje ljudi”, u slobodno vrijeme inače i autor te izvođač folk hitova.

Neću se pravdati

“Nemam se kome i zbog čega pravdati, ali najavom koncerta koji se trebao održati na groblju nisam htio nikoga uvrijediti. Uostalom, šest godina djetinjstva sam proživio u Kaštel Gomilici i Kaštel Kambelovcu, i svi koji išta znaju o rock’n’rollu znaju da je riječ o ritualu uobičajenom za svijet heavy-metala, a ne o bilo kakvom oskvrnjivanju. Na koncu, i ja sam kršćanin i ovo je moj odgovor na licemjerje lažnih kršćana, pokušaj da šokiram javnost, odnosno upozorim na brutalnosti današnjice, a pogotovo ove naše, hrvatske. Da, najavio sam i ‘obred prinošenja žrtava’, ali znate što je to trebalo biti? Pa mislio sam malo pečene janjetine podijeliti prvim redovima, kakvo žrtvovanje... To je trebala biti jedna velika fešta, ništa drugo, jer volim razveseljavati ljude.

________________________________
Copyright © 1993 - 2018 Feral Tribune. All rights reserved.