Pismareklama

NAVIGACIJA


Informbiro

Osoba tjedna

Kolumne

Teme

Interviewi


Picaškandal

International

Feral Tromblon


Greatest Shits


Kultivator

Glazba


Film


Virtual Tribune

Pisma


Stranica obnovljena:
11. svibnja, 2006.

01 / Pisma
"HOLJEVAC POMAŽE ZUBAKA" (2)
BEZ KOMBINATORIKE
11. svibnja, 2006.

Poštovana gospođo urednice,

u Vašem cijenjenom listu od dana 28. travnja 2006. godine, broj 1075, objavili ste članak pod naslovom: Holjevac pomaže Zubaka, u kojem se iznose tvrdnje da je predsjednica zagrebačke Gradske skupštine, gospođa Tatjana Holjevac obećala materijalnu pomoć iz gradskog proračuna veću od milijun kuna nogometnom klubu gospodina Zvonka Zubaka, svrha čega nije samo obnova sportskih objekata nogometnog kluba "Croatia" nego i "objedinjavanje svekolikih neovisnih političkih lista i manjih partija u jači pokret", te čime bi politička stranka DSU povećala svoje članstvo i kapital. Kako se radi o netočnim informacijama molimo Vas da objavite slijedeći ispravak:
 
Predsjednica zagrebačke Gradske skupštine, prilikom obilaska Sesveta, posjetila je sesvetski nogometni klub "Croatia", kojom prilikom je upoznata sa činjenicom da u istom klubu nogomet trenira te sudjeluje u natjecanjima, sve pod nadzorom školovanih trenera, dvjestoosamdesetoro mladih Sesvećana, od najmlađe dobi pet i pol pa sve do dobi od osamnaest godina a što sve isključivo svojim sredstvima financira gospodin Zvonko Zubak kao što financira i besplatno održava nogometni stadion te prateće objekte, a koji su u vlasništvu Grada Zagreba. Motiv njegovih individualnih napora jest isključivo razvoj športa, društvenog života i brige o mladima na području Sesveta i od toga ne ostvaruje nikakvu zaradu.
 
Opravdano je gospođa Holjevac uočivši da je navedeno zapravo palo na inicijativu i teret jednog čovjeka, njegov trud i sredstva, konstatirala da je sramotno da zadnjih dvadesetak godina nitko iz Grada nije došao u Sesvete i vidio da tu živi 70.000 ljudi i da je tu dvjestoosamdesetoro djece za koje je sport važan te rekla da će na sjednici Gradske skupštine postaviti pitanje oko sudjelovanja Grada u razvoju športa na području Sesveta. I to je ukratko sve.
 
Dakle, gospođa Holjevac prilikom posjeta Sesvetama nije obećala nikakav iznos od milijun kuna te uopće nije bilo riječi o bilo kakvom financiranju političkih stranaka, političkoj kombinatorici ili ičemu tome sličnom.

-- Za Zubak Zvonka punomoćnik: Emil Havkić, odvjetnik


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST U POVODU NAPADA NA FERALOVA UREDNIKA DRAGU HEDLA
KULMINACIJA PSIHOLOŠKOG TERORA
11. svibnja, 2006.

Ogorčeni smo činjenicom da su članovi Udruge mladih Hrvatskog Demokratskog Sabora Slavonije i Baranje na ulici zaprijetili osječkom novinaru Dragi Hedlu da će ga "ubiti kao psa"! Ovaj događaj kulminacija je psihološkog terora kojeg neka politička manjina provodi nad većinom građana u ovom zapuštenom i propalom gradu Osijeku.

Želja nam je upozoriti javnost i naglasiti da je novinar Drago Hedl svojim domaćim i međunarodnim novinarskim radom i informiranjem javnosti, sudjelovao da se otkriju velika i teška kršenja zakona o zaštiti prirode.
 
Uz istraživački okolišni novinarski rad Drage Hedla, naša NVO Osječki zeleni uspješno je započinjala dugotrajne kampanje:
 
Godine 1998./99. - kampanja protiv međunarodnog ekološkog incidenta oko odlagališta 70.000 bačava opasnog kemijskog otpada i otrova Orange B u pograničnoj zoni Hrvatska-Mađarska, samo 30 km zračne linije od Osijeka, na području Szalante. Nakon 2 godine zajedničkog rada na tom slučaju, ova je velika opasnost za područje Slavonije uklonjena saniranjem i dekontaminacijom područja uz granicu sa Hrvatskom.
 
Godine 1997./.98/.99. - kampanja protiv sistematskog uništavanja Kopačkog rita, organiziranog krivolova talijanskog lovca Trombinija ali i domaćih generala i političara, te ribokrađe pod vodstvom i uz potporu tadašnje lokalne vlasti u općini Bilje, unutar zaštićene zone Kopačkog rita.
 
Godine 1999./2000. - kampanja protiv GMO pokusnih polja kukuruza na poljoprivrednim površinama u korištenju "Belja" u Baranji, u kojoj je naša NVO spriječila tvrtku Monsanto da tajno obavlja pokuse sa GMO.
 
Spašavanje povijesne jezgre Solarskog trga i parka Vidikovac u Osijeku.
 
Dugotrajna bitka za zatvaranje kamenoloma Veličanka 2, unutar Parka prirode Papuk, kojeg je ilegalno eksploatirao Vlado Zec, direktor Kamen Ingrada.
 
Stoga smatramo da je napad nadobudnih i neobrazovanih mladića na novinara Hedla dokaz ogromnog mentalnog zagađenja našeg zavičaja. Pozivamo građane Osijeka da se probude iz letargije kvazilojalnosti i zamisle se koliko ponašanje "šutnja je zlato" utječe na svakodnevicu i sutrašnjicu cijele Hrvatske.

-- Osječki zeleniKOSTURI SA SUDA
11. svibnja, 2006.

Bajićev potpis na još jedan mandat državnog odvjetnika nije se još ni osušio a Latinica je iste večeri putem HTV-a, obnovila aferu o sumnji za silovanje kao oblik ratnog zločina i to ni više ni manje nego protiv suca Ustavnog suda Hrvatske Vice Vukojevića.

Kaznena prijava s dokaznim prijedlozima protiv prijavljenog Vukojevića leži u ladici Bajića i njegovih prethodnika od 25. listopada 2000. godine, bez ikakve šanse da bi zakonito i pravilno postupili po toj prijavi, Bajićevi suradnici ili podređeni. Prethodno je ondašnji predsjednik Ustavnog suda Jadranko Crnić, putem tajništva suda odgovorio, da u svezi suca Vukojevića nema nikakvog temelja za pokretanje postupka za razrješenje (Ustavni sud RH, R-142/1999.)
 
Samo nekoliko dana nakon “Latinice”, ispao je još jedan Bajićev "kostur iz ormara" u tekstu urednika Feral Tribunea Drage Hedla od 28. travnja 2006. godine, pod eksplicitnim naslovom "Novac od provizije na računima Tuđmana, Šarinića i Mateše", u kojem se razotkriva, na koji je kriminalni način, kao zajednički zločinački pothvat najvišeg državnog vrha pod Franjom Tuđmanom, rasprodavan u bescjenje zemni plin iz Jadrana Talijanima od 1996. godine naovamo, uz točno neutvrđenu proviziju za spomenutu trojku plus Andriju Kojakovića, kao četvrtog člana družine i to u rasponu od nekoliko desetaka milijuna do četiri milijarde US dolara.
 
Uz ove informacije, što ih objavljuje zadnji broj Feral Tribunea na osnovu pisma pok. ing. Krunoslav Vitanovića (osobno sam ga poznavao i s njim razgovarao), koje je ovaj proslijedio austrijskom Veleposlanstvu u Zagrebu iz 2003. godine, u sklopu istrage protiv Hrvoja Šarinića pred sudom u Klagenfurtu zbog zlodjela prijevare a zbog stjecanja zarade i učešća u kriminalnoj organizaciji, hrvatsku javnost treba podsjetiti i obavijestiti da je Bajićevo Državno odvjetništvo kao i istražni odjel Županijskog suda u Zagrebu raspolagalo sa još puno više indicija, informacija i dokaza o golemoj pljački hrvatskog državnog i iseljeničkog novca putem cijelog niza međusobno povezanih institucija, bankovnih računa i dobro poznatih pojedinaca pod kontrolom HDZ-a, ali ništa konkretno nisu poduzeli niti bilo koga procesuirali.
 
Na primjer, najpoznatiji račun u Villachu u Bank fur Karnten und Steiermark imao je kao ovlaštene osobe za potpis Hrvoja Šarinića, Gojka Šuška, Dunju Zloić Gotovinu i Jozu Martinovića. Iz Hrvatske je na taj račun uplaćeno oko 160 milijuna DEM a novac je donesen po identificiranim osobama u kovčezima iz Zagreba, prethodno podignut iz Privredne banke Zagreb. Računi za pranje isisanog i doniranog novca (novac iseljeništva bio je kap u moru opranog novca, premda je ostala fama da je iseljeništvo najviše prevareno i pokradeno, što nije uopće istina), nalazili su se kod Volksbank u Feldkirchenu, Creditanstalt banci u Beču, Hypo Alpe Adria Bank u Klagenfurtu a prosljeđivanje tog novca vršeno je na različite račune otvorene u Münchenu, Londonu, Bruxellesu, Amsterdamu, Zürichu ili kod švicarske banke UBS iz Ženeve.
 
Do sredine 2003. godine ustanovljeno je da su samo u novčanim čekovima iz Republike Hrvatske u austrijskim bankama 1992-1993. godine, unovčene 2 milijarde DEM preko HDZ-ovih računa kao i 830 milijuna US dolara dobivenih od Irana i Saudijske Arabije tijekom 1993. godine, čiji su režimi doslovce plaćali dnevni boravak za svakog od 232 tisuće bosanskih izbjeglica privremeno stacioniranih u Republici Hrvatskoj. I putem ovih računa, propadaju svi dokazi obrane Slobodana Praljka i družine pred Haškim sudom o tobožnjoj humanosti Tuđmanovog režima, koji je prihvaćao i zbrinjavao izbjeglice iz BiH (nije ih prihvaćao već je na njima dobro zarađivao, sve do njihovog trajnog odlaska u zapadnoeuropske i prekomorske zemlje).
 
Treba naglasiti da su opljačkanim milijardama od strane Tuđmanove vlasti, putem inozemnih računa, off shore kompanija i stranih banaka pokupovane mnoge nekretnine, banke, vrijedna poduzeća, novine, radio i tv postaje a utemeljeni su i neki investicijski fondovi u Republici Hrvatskoj.
 
Državnom odvjetništvu pod vodstvom Mladena Bajića svi su ovi i mnogi drugi neizneseni podaci jako dobro poznati već niz godina, ali njemu ne pada na pamet razotkriti i oduzeti protupravno stečenu ogromnu imovinsku korist i kazniti sve one koji su golema novčana sredstva pod izgovorom naoružavanja Hrvatske najgrublje zlorabili i nezakonito se basnoslovno obogatili pljačkom tuđe državne i privatne imovine.

-- Dobroslav Paraga, predsjednik HSP 1861.


________________________________
Copyright © 1993 - 2022. Feral Tribune. All rights reserved.


NASLOVNICA
Image 26967