Pismareklama

NAVIGACIJA


Informbiro

Osoba tjedna

Kolumne

Teme

Interviewi

Tri x tri

Picaškandal

International

Feral Tromblon

Oswald

Greatest Shits


Kultivator

Glazba

Knjige

Film


Virtual Tribune

Pisma


Stranica obnovljena:
8. lipnja, 2006.

01 / Pisma

GOTOVINA, KOKAIN I HEROIN
8. lipnja, 2006.

Poštovani gospodine Uredniče!

Lijepo Vas molim da u svom sljedećem broju objavite sljedeći ispravak informacije.
 
U tjedniku Feral Tribune, broj 1078 od 19.05.2006.g., objavljen je članak pod naslovom: "Gdje su časne sestre?"
 
U smislu  čl. 22. Zakona o medijima tražimo objavu ispravka informacije i ispriku zbog klevetničkih tvrdnji iznesenih o generalu Anti Gotovini.
 
General Ante Gotovina nikada nije imao doticaja sa heroinom i kokainom kao niti distribucijom navedenih droga.
 
Prema tome, Vaše neistinite tvrdnje imat ćete prilike dokazati na sudu.
 
Ante Gotovina po:

-- Marijan Pedišić, odvjetnik, Marin Ivanović, odvjetnik, Ivo Farčić, odvjetnikIMAMO MONOPOL!
8. lipnja, 2006.

T-HT svojom kupnjom drugog po veličini pružatelja Internet usluga u Hrvatskoj nastoji bez imalo skrupula kontrolirati pristup Internetu u Hrvatskoj. Osim zloupotrebe monopola kod formiranja cijena za pristup Internetu, T-HT nema niti jedan drugi razlog za kupnju Iskona. Nevjerojatno da se tako ugledna korporacija na telekomunikacijskom tržištu kao što je T-com na ovakav način ponaša u Hrvatskoj, a još je žalosnije da mu to zakonodavac omogućava. Očito je i ovo jedna od pogodnosti koje vlast pruža T-HT-u kako bi inkasirala veću cijenu kod predstojeće prodaje udjela u tom trgovačkom društvu. Za svaku osudu je kratkovidna politika Vlade kojom se informatički razvoj Hrvatske zbog zloupotrebe Internet monopola dovodi u pitanje. Sve razvijene zemlje u svijetu svim sredstvima sprečavaju koncentraciju i zloupotrebu monopola, naročito na području informatike i telekomunikacija, a Hrvatska ga podupire.

Na istovjetan način Grad Zagreb zloupotrebljava monopol u taksi prijevozu, formiranju cijena parkiranja na javnim površinama, prisilnom odstranjenju nepropisno parkiranih vozila, obračunu komunalnih usluga itd. Barbarska zloupotreba monopola strana je civiliziranom društvu i zaslužuje svaku osudu.
 
Pozivamo građane iz svih slojeva društva da se odupru ovakvom načinu beskrupulozne pljačke. Jedan od načina je organizirani nastup i traženje političke alternative u Hrvatskoj.

-- Juris Protecta, Zlatko Zeljko, predsjednik


"PAUKOVA ŽENSKA MREŽA" (3)
BORBENI POLOŽAJ
8. lipnja, 2006.

Anna Maria Grünfelder, u medijima predstavljana kao liberalna, lijevo orijentirana teologinja, osjetila se pozvanom sa stranica Ferala braniti Katoličku crkvu od napada Ženske mreže Hrvatske. Na stranu to što se ova udruga obraća Državi a ne Crkvi, no polemizirajući sa stavovima Ženske mreže o utjecaju katoličke Crkve na položaj žena u Hrvatskoj Anna Maria Grünfelder upustila se u polemiku i sa vlastitim stavovima. Opisujući stavove Ženske mreže kao nesuvisle, površne i nepromišljene, opisala je takvima i mnoge vlastite objavljene u Feralu i drugim medijima. Imam dojam da je Feral bio poprištem žestokog sukoba na katoličkoj ljevici u osobi ove cijenjene katoličke publicistkinje, sukoba u kojem je pobijedila njena konzervativna strana.

U svemu tome iznenađuje bijes i uspjenjenost kojima je odisala njena filipika protiv Ženske mreže. Odustajući od sebi svojstvene odmjerenosti, pokazala je da istup ove udruge prepoznaje kao jasnu i neposrednu opasnost po instituciju koju inače tako marljivo kritizira. Nema sumnje, ona narodna da svaka ptica leti svome jatu u ovom se slučaju pokazuje istinitom. Ugledna liberalna katolička teologinja zauzela je borbeni položaj na "predziđu kršćanstva", rame uz rame s desničarskim člankopiscima.

-- Darko Salopek, Zagreb


________________________________
Copyright © 1993 - 2021. Feral Tribune. All rights reserved.


NASLOVNICA
br_1081_150.jpg