Pismareklama

NAVIGACIJA


Informbiro

Osoba tjedna

Kolumne

Teme

Interviewi

Tri x tri

Picaškandal

International

Feral Tromblon

Oswald

Greatest Shits


Kultivator

Glazba

Knjige

Film

Guštaonica

Virtual Tribune

Pisma


Stranica obnovljena:
18. srpnja, 2003.

01 / Pisma

KAJ, BRE?
17. srpnja, 2003.

Štovana gospodo,
Jako mi je drago što me se ponekad sjetite makar i u PICAŠKANDALU. No, glede zadnjih osvrta “hoću, ili neću biti imenovan za glavnog urednika srpsko-crnogorskog izdanja Playboya”, malo ste se zajebali. Naime, u razgovoru s Robertom F. O Donnellom, potpredsjednikom i direktorom internacionalnih izdanja Playboy Enterprises Inc. u listopadu prošle godine u New Yorku rečeno mi je da od 1. 7. 2003. Playboy ide na izravne ugovore sa svim bivšim Yu republikama bez da itko ima ekskluzivnu licencu za druge države nekadašnje nam države. Malo ste neinformirani, kaj ne?
Glede vaše tvrdnje o mojoj “sa svih moralnih stajališta problematičnoj karijeri u poslednjih deset godina”, opet vas moram informirati da je ona, oliti moja karijera, išla ovim tijekom: 1994. godine posjeta Japanu i japanskim oružanim snagama na njihov poziv i intervju sa načelnikom njihovog Združenog generalštaba generalom Nišimotom; 1995. posjeta Njemačkoj i Bundeswehru na njihov poziv i intervju sa komandantom Eurocorpsa, njemačkim generalom Helmutom Wilmanom u Strasbourgu; 1996. intervju u Rimu sa načelnikom generalštaba oružanih snaga Italije, admiralom Gvidom Venturonijem, iste godine posjeta vojnoj industriji Kine, te intervju sa ruskim ministrom obrane generalom Igorom Rodionovom u Moskvi; 1997. posjeta oružanim snagama Južnoafričke Republike na njihov poziv, te intervjui sa ministrom obrane te zemlje Džoom Modiseom i šefom generalštaba generalom Džordžom Meringom; godine 1999. intervju sa ruskim komandantom u Čečeniji generalom Genadijem Troševom u Groznom, te prošle 2002. godine na američki poziv posjeta Pentagonu, intervju sa Davidom Martinom, zamjenikom šefa Missile Defense Agency, posjeta vojnoj akademiji West Point i intervju sa njenim komandantom-superintendantom generalom Williamom Lennoxom, kao i posjete američkoj 101. zračno-jurišnoj diviziji u Fort Campbellu, US Navy u Norfolku i 105. Airlift Wingu u Fort Stewartu.
Između tih posjeta malo sam izvještavao iz ratova u Čečeniji 1996. i 1999., iz Zaira 1997., iz Avganistana 2001. i Iraka u ožujku 2003. Glede “domaćih” ratova bilo me je na Palama kada su Srbi oborili francuski “mirage-2000” u ljeto 1995. i na Kosovu 1999. kada je Jugoslavija bombardirana od strane NATO-a.
O da, između svega toga bilo me je i na domaćim i svjetskim izborima za misice, jer sam predsjednik Žirija za izbor najljepše cure ranije Jugoslavije, a sada Srbije i Crne Gore, pa sam u te svrhe prisiljen često putovati diljem svijeta.
Zbilja onda dečki, kaj je tu nemoralno i problematično?

Miroslav Lazanski, Beograd

Nikaj, bre!
Uredništvo

--KOŠULJA ZA ANTU
17. srpnja, 2003.

Ne mogu odoljeti da ne dam jedan prijedlog glede izjave uvaženog za(s)tupnika Kovačević Ante, inače predstavnika stranke koja se, čini mi se, ispravno zove Hrvatska demonkršćanska stranka,o humanom smještaju pedera na Goli otok. Predlažem da se uglednog humanista hitno smjesti u jednu ustanovu na godišnji boravak, gdje će svoje humane misli moći iznositi stalno, a ne ovako ponekad u Saboru i gdje će mu ljubazno osoblje pomagati zakopčavati košulje, ali na leđima.
S poštovanjem,

-- J.D.


“PRVA PRIJATELJSKA OFENZIVA
ŠTO JE VIŠE KLEVETA...
17. srpnja, 2003.

Zaprepašteni smo reportažom s Tjentišta gosp. Marka Brecelja. Potrošene su dvije stranice Ferala od 12. srpnja 2003. s nabacanim svakojakim razmišljanjima autora koja se nikako ne uklapaju u bit proslave 60. obljetnice bitke na Sutjesci. Fotografije same bolje govore. Bitka i časni borci Narodnooslobodilačkog rata zaslužuju dostojanstveniji osvrt na ovu proslavu.
Uz pozdrav,
Za delegate boraca NOR-a Hrvatske na proslavi u Tjentištu: predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke županije i Grada Zagreba

-- Vlado JurakKRAMARIĆU, VRIJEME JE!
17. srpnja, 2003.

U vašem tjedniku od 12. srpnja ove godine, objavili ste intervju s gospodinom Ladislavom Bognarom, bivšim osječkim županom, gdje se, među ostalim, navodi:
"Glavaš i njegovi doveli su Kramarića, koji nije bio u HDZ-u na mjesto gradonačelnika, a poslije postalo je jasno i zašto su ga doveli: oni su, naime, imali praksu da uzimaju ljude, koje su - kako je Glavaš govorio – ‘imali u ladici’. O Kramariću su u ladici imali, da je bio cinkaroš svojih susjeda i prijatelja i tako su ga držali pod kontrolom...!"
U Novom listu od 14. srpnja ove godine objavljen je članak pod naslovom: "Tragedija zapretena u osječkoj registraturi", gdje gđa Marija Lovrić iz Osijeka opisuje svoju golgotu nakon što je 1991. godine iz njihove kuće odveden njezin muž, otkad mu se gubi svaki trag.
Kuća Lovrićevih na južnom obodu grada, prošla je kao i sve ostale u nizu - srpski tenkovi porušili su ih napuštajući gradske vojarne, ali obnovu nije dobila pa kaže:
"Prijavila sam se za obnovu, ali su me odbili. Samo moja kuća u cijelom nizu nije obnovljena državnim novcem."
Htjela je svoju priču ispričati gradonačelniku Zlatku Kramariću, ali simbol liberalnog Osijeka nije našao vremena, nego ju je uputio svome zamjeniku i gradskom pravniku, ali od svega toga nije bilo ništa!
Gospodine gradonačelniče Zlatko Kramariću, uzimam si slobodu da vas preko medija pozovem da pokušate objasniti ovo vaše nekorektno ponašanje prema obitelji Lovrić.
Gradonačelniče, imate riječ!

-- Marko Pletikosa, Zagreb


________________________________
Copyright © 1993 - 2021. Feral Tribune. All rights reserved.


NASLOVNICA