Greatest Shitsreklama

NAVIGACIJA


Informbiro

Osoba tjedna

Kolumne

Teme

Interviewi

Tri x tri

Picaškandal

International

Feral Tromblon

Oswald

Greatest Shits


Kultivator

Glazba

Knjige

Film

Guštaonica

Virtual Tribune

Pisma


Stranica obnovljena:
18. srpnja, 2003.

01 / Greatest Shits
GREATEST SHITS


SHIT OF THE WEEK

Sanader u meni budi kemiju.

Dino Dvornik, glazbenik, u Globusu


FERALOVO “ZALEĐE NIKADA NEĆE BITI OFSAJD!”

Ako je ta utakmica u Vukovaru zaista bila namijenjena uspomeni na poginule branitelje i ako je namjera organizatora bila da na njoj sudjeluju sinovi poginulih hrvatskih branitelja, onda se čovjek sa strane, pa bio on Srbin, Nijemac, Mađar ili Amerikanac, nema pravo miješati ili uključiti u takvu priredbu. Bilo bi taktično kad bi se čovjek koji ne pripada toj skupini tiho povukao i prepustio u tom slučaju scenu ili polje ljudima koji su izgubili svoje roditelje ili prijatelje u krvavim događajima tih godina. Umjesto toga, zainteresirani krugovi stvorili su aferu, a HDZ je, nažalost, nasjeo na provokaciju i "ogradio se" od takozvanih "šovinista".
Carl Gustaf Ströhm u Hrvatskom slovu

FERALOV AUTO-BAHN
Možda zaista treba opet pjevati staru (ali uvijek aktualnu) pjesmu: "Ustani, bane, Hrvatska te zove..." Gdje li je taj ban?
Carl Gustaf Ströhm u Hrvatskom slovu

FERALOVA BUDALMATINA
Sada se forsira ime Dalmatina za autocestu Split-Zagreb. Prema toj logici, mogli bismo je zvati Zara ili Spalato. Naziv Dalmatina nije hrvatski, a nije ni u duhu latinskog jezika, jer bi to bila strada dalmatica. Osim toga Dalmatina je uži, regionalni termin, a autocesta je ne samo put integriranja Hrvatske unutar sebe, nego i njeno integriranje u Europu.
Ivica Mlivončić u Vjesniku

FERALOVA TOMISLAV-STRADA
Frustriranim hrvatskim ljevičarima, sva sila ih je na vlasti, draži je naziv Dalmatina nego kralja Tomislava, jer time čiste svoju “šporku” memoriju o nasilnom gušenju “nacionalističke” autoceste Split-Zagreb kralja Tomislava iz sedamdesetih godina.
Ivica Mlivončić u Vjesniku


< >

________________________________
Copyright © 1993 - 2021. Feral Tribune. All rights reserved.


NASLOVNICA