Pismareklama

NAVIGACIJA


Informbiro

Osoba tjedna

Kolumne

Teme

Interviewi

Tri x tri

Picaškandal

International

Feral Tromblon

Oswald

Greatest Shits


Kultivator

Glazba

Knjige

Film

Guštaonica

Virtual Tribune

Pisma


Stranica obnovljena:
11. studenoga, 2004.

01 / Pisma

SVE JE JASNO!
11. studenoga, 2004.

Današnji Večernji list donio je članak Darka Đureteka u kojemu se veli da se "dva elesovca ... još ne izjašnjavaju" glede oporbene inicijative za izglasavanje nepovjerenja Miomiru Žužulu. Štoviše, u grafičkom pregledu stavova saborskih zastupnika po strankama, autor ili autori u istom su Večernjakovu članku svrstali zastupnike LS-a među 14 suzdržanih zastupnika. To međutim ne stoji u mom slučaju, jer ću pri glasovanju sasvim sigurno podržati inicijativu SDP-a, HSS-a i HNS-a, što je i g. Đuretek mogao doznati da me je pitao. Što će učiniti Zlatko Kramarić treba pitati njega, premda se može pretpostaviti da bi njegovo već izlobirano mjesto veleposlanika moglo biti ugroženo iole kritičnijim stavom po pitanju našeg sve spornijeg ministra vanjskih poslova.

Uz poštovanje,

-- Ivo BanacMERČEPA BOLI DUŠA
11. studenoga, 2004.

Dana 8. 10. 2004. u broju 994 na strani 16 i 17 Feral Tribune objavljen je članak pod naslovom "Merčep najavljuje ofenzivu". U citiranom članku uz ostalo navodi se: "Tomislav Merčep predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata i Hrvatske pučke stranke, proteklih dana uputio je niz upozorenja bivšim ratnim sudrugovima Vladimiru Šeksu i Branimiru Glavašu podsjećajući da mu ne pada na pamet preuzeti svu krivicu za zločine počinjene početkom rata, a zbog kojih bi mu uskoro trebalo biti suđeno... Zato je Merčep posljednjih dana taktizirao šaljući nedvosmislene poruke bivšim stranačkim sudrugovima preko njihovih bližnjih: "Prihvatit ću zakon i neću stvarati probleme pod uvjetom da me Haaški sud ostavi na miru. A ako me ostavite na cjedilu vjerujte imam dovoljno dokumentacije da ne visim sam".

Nadalje u tjedniku Feral Tribune dana 15. 10. 2004. u broju 995 u rubrici "Feral tromblon" objavljen je satirični članak pod naslovom "Feralov" reporter Tomislav Merčep i njegov investigativni eskadron otkrivaju istinu o masovnom gubilištu na Carrarinoj poljani". U navedenom članku između ostalog stoji: "Doista tko su 'eskadroni života' koji - u jeku najžešćeg ratnog stanja - nesmiljeno siju život diljem Hrvatske. Tko uistinu stoji iza njih ako je niz zločinačkih djela koja će bez sumnje nanijeti golemu štetu međunarodnom ugledu Hrvatske, tako brižno skrivan od očiju javnosti, a po svemu sudeći i misteriozno zataškavan u policijskim i pravosudnim strukturama... Misterij Carrarine poljane još uvijek je zaključan u šutnji preživjelih i sefovima Ministarstva unutarnjih poslova, ali sve indicije ukazuju na to da su se tijekom čitavog ljeta prošle godine tamo događale stravične stvari da su zlokobni eskadroni života tamo uzimali svakonoćni danak i da je Carrarina poljana bila pretvorena u masovno gubilišta".

Nadalje u istom tjedniku 22. 10. 2004. u broju 996 na strani 14 objavljen je članak pod naslovom "Merčepov slučaj ne zastarijeva". U citiranom članku navodi se: "Merčep je Feral tužio zbog jednog davnog teksta naslovljenog 'Polja smrti u Pakračkoj poljani' u kojem su istražena zbivanja o događajima na tom području u vrijeme kad je ondje boravila Merčepova jedinica".

Tim neistinitim informacijama, navođenjem da je Tomislav Merčep, proteklih dana uputio niz upozorenja bivšim ratnim sudrugovima Vladimiru Šeksu i Branimiru Glavašu podsjećajući da mu ne pada na pamet preuzeti svu krivicu za zločine počinjene početkom rata, zbog kojih bi mu uskoro trebalo biti suđeno... te da je Merčep posljednjih dana taktizirao šaljući nedvosmislene poruke bivšim stranačkim sudrugovima preko njihovih bližnjih, kao i da je izjavio: "Prihvatit ću zakon i neću stvarati probleme pod uvjetom da me Haaški sud ostavi na miru. A ako me ostavite na cjedilu vjerujte imam dovoljno dokumentacije da ne visim sam", te da je uopće postojala i u Pakračkoj poljani, boravila Merčepova jedinica, povrijeđeni su dostojanstvo, ugled i čast Tomislava Merčepa, jer iznesene tvrdnje nisu istinite.

Nadalje satiričnim tekstom u kojem se nedvojbeno aludira da je podnositelj prijedloga povezan sa zločinima u Pakračkoj poljani koja se u tekstu satirično označava kao Carrarina poljana, te se Tomislava Merčepa naziva "Feralovim" reporterom sa njegovim investigativnim eskadronom koji otkrivaju istinu o masovnom gubilištu na Carrarinoj poljani, i objavljuje mu se uvredljiva slika-fotomontaža gdje se podnositelj zahtjeva izravno dovodi u vezu sa citiranim člankom povrijeđeni su dostojanstvo, ugled i čast Tomislava Merčepa, jer isti članak predstavlja insinuaciju da je Tomislav Merčep povezan sa zločinima, a ta činjenica, nije istinita.

Ovakovim postupanjem Naslova Tomislav Merčep je pretrpio duševnu bol, stoga zahtijeva da se objavi ispravak ovih neistinitih informacija na način kako to propisuje Zakon o medijima.

-- ing. Tomislav MerBESKONFLIKTNO DRUŠTVO
11. studenoga, 2004.

Obraćam Vam se povodom članka "Marić prijavio prijetnje" objavljenog u Vašem tjedniku, broj 997, od 29. 10. 2004. godine, a u kojem su iznesene brojne neistinite tvrdnje, zbog kojih temeljem određenja Zakona o medijima, zahtijevam da objavite sljedeći ispravak netočnog navoda.

Naime, netočno je i zlonamjerno napisano da sam iznosio i prijavio bilo kakve prijetnje od strane g-dina Hrvoja Petrača i Vinka Žuljevića Klice, te se stoga u cijelosti ograđujem od predmetnog neistinitog pisanja.

-- Zlatko Marić, direktor društva Sokol Marić


________________________________
Copyright © 1993 - 2020. Feral Tribune. All rights reserved.


NASLOVNICA