Virtual Tribunereklama

NAVIGACIJA


Informbiro

Osoba tjedna

Kolumne

Teme

Interviewi

Tri x tri

Picaškandal

International

Feral Tromblon

Oswald

Greatest Shits


Kultivator

Glazba

Knjige

Film

Guštaonica

Virtual Tribune

Pisma


Stranica obnovljena:
11. studenoga, 2004.

01 / Virtual Tribune
Darko VUKOREPA: VIRTUAL TRIBUNE
10. studenoga, 2004.

Robotika: KIBERTRON IZ BUGARSKE

Nekoliko mladih Bugara sastavilo je, navodno, pravog androida u mjerilu 1:1. "Kibertron" izgleda posve "hollywoodski", potpuno je funkcionalan, može oponašati ljudski mišićni sustav, nevjerojatno je snažan, a programiran je da može učiti.
Bugari vele da je projekt "Kibertron" u razvoju od 2002. godine, te da je njihov robot iznimno pokretljiv, da prepoznaje objekte i glasovne naredbe, da stabilno stoji i hoda po različitim terenima, te da može obavljati poslove u vrlo nepovoljnim sredinama...

Izbori: MISS DIGITALNOG SVIJETA

Nakon raznih izbora za miss svijeta, na red je došao i izbor za miss – digitalnog svijeta! Iza organizacije ovoga izbora krije se Franz Cerami, talijanski promotor koji pokušava osnovati virtualnu modnu agenciju za isto tako virtualne ljepotice. San mu je upravljati društvom virtualnih ljepotica, te ih nuditi kao modele proizvođačima video igara, reklamnim agencijama, producentima filmova itd.

Istraživanja: INFORMACIJSKA DANSKA

Hrvatska se nalazi na 31. mjestu od mogućih 53 koliko ih je predviđeno IDC-ovim indeksiranjem informacijskih društava, javlja agencija Meridor Media. Hrvatska u pogledu korištenja osobnih računala, IT potrošnje, softvera i usluga je na 30. mjestu. Kada govorimo o telekomunikacijskoj infrastrukturi, mrežnoj infrastrukturi i inim sličnim stvarima, Hrvatska je na 27. mjestu. Internet, preciznije rečeno, broj njegovih korisnika, visina elektroničkog trgovanja mrežom i slične stvari smjestile su Hrvate na 37. mjesto. Da nam bude lakše, valja navesti da se iza Hrvatske nalaze Poljska (33.), Slovačka (35.), Bugarska (40.), Rusija (41.) ili, pak, Rumunjska (48.), ali su ispred - Slovenija (26.), Češka (27.) i Mađarska (28.). Glede razvijenoga svijeta, Švedska više nije broj jedan u svijetu, jer ju je smijenila Danska, dok se od trećeg do petog mjesta nalaze – SAD, Švicarska i Kanada.

Glazba: SAVRŠENE SLUŠALICE

Tvrtka Ultimate Ears predstavila je model slušalica za profesionalce pod nazivom UE-10 PRO, koje se posebno izrađuju za svakog korisnika. Naime, audiolog, vele u UE-u, najprije izradi odljev korisnikova uha, tako da potom slušalice doslovce savršeno naliježu na ušni kanal. Nove Ultimate Ears slušalice su dizajnirane kao "monitorske" slušalice za glazbenike i tonce, imaju odličnu filtraciju buke i vrlo analitičan zvuk, a cijena im iznosi 900 dolara.

Procesori: POSLJEDNJI PENTIUM 4?

Iako još nema službene potvrde, sredinom studenoga bi se trebao na tržištu pojaviti posljednji Intelov Pentium 4 procesor – riječ je o 3,8-gigahercnom Pentium 4. Kako je Intel najavio da odustaje od 4-gigahercne verzije, ovo je oproštaj od "četvorke". Novi procesor nosit će oznaku 570, po novoj Intelovoj nomenklaturi, izgrađen je na najnovijoj jezgri kodne oznake Prescott, a primjerice, Dell je već najavio da će upravo taj procesor pogoniti njegov novi model Dimension XPS Game PC-a. Budući da je Intel odustao od radnog takta kao mjerila performansi, buduća Intelova nastojanja u usavršavanju procesora temeljit će se, vele u toj tvrtci, na njihovoj boljoj efikasnosti...

________________________________
Copyright © 1993 - 2020. Feral Tribune. All rights reserved.


NASLOVNICA